xWBNQ3zUuqHucMLm

У рамках фестивалю «Опішня СливаФЕСТ», що відбувся в суботу, 14 вересня, організатори провели тематичний подієвий велотур, де учасники збирали давній рецепт маринування слив. Тому велоквест так і називався – «Макітра опішнянських слив». На початку учасники отримали маршрутний лист із переліком ключових станції, на яких потрібно виконати конкретні завдання, щоб отримати таємний інгредієнт відомої в Опішні […]

У рамках фестивалю «Опішня СливаФЕСТ», що відбувся в суботу, 14 вересня, організатори провели тематичний подієвий велотур, де учасники збирали давній рецепт маринування слив.

Тому велоквест так і називався – «Макітра опішнянських слив». На початку учасники отримали маршрутний лист із переліком ключових станції, на яких потрібно виконати конкретні завдання, щоб отримати таємний інгредієнт відомої в Опішні страви зі слив.

На велоквесті під Полтавою готували страви автентичної української кухні

Потім усі мандрували цікавими місцями Опішнянської ОТГ, де їх завдяки завданням, чекали несподіванки та нові відкриття.

На велоквесті під Полтавою готували страви автентичної української кухні

Потрібно було відгадати по опису місце локації, де знаходиться наступне завдання і компонент рецепту для приготування опішнянської сливи.

На велоквесті під Полтавою готували страви автентичної української кухні

Один з учасників, голова ГО «ВелоПолтава» Юрій Репало розповідає, що таким чином учасники відвідали вісім локацій, там відгадували загадки, доповнювали прислів`я, згадували українські пісні і отримували інгредієнти для рецепта – чебрець, часник, сіль, цукор, сливи, воду з джерела, оцет і макітру для закваски слив.

Завдяки своїм знанням, логіці, витривалості та бажанню перемогти велолюбителі віднайшли всі інгредієнти і показали своє вміння використовувати народні рецепти автентичної української кухні.

А потім вже на кулінарній сцені фестивалю велосипедисти замаринували у макітрі сливи відповідно до старовинного рецепта.

Втім, Юрій Репало говорить, що це ще на фінал історії:

«Готові сливи ми спробуємо взимку і поділимося враженням від давнього рецепта приготування оспіваних у літературі опішнянських слив».

Макітру зі сливами залишили на зберігання на опішнянській садибі зеленого туризму «Старий Хутір», щоб сливи дійшли до кондиції.

І вже взимку учасники велоквесту планують організувати похід вихідного дня, щоб відвідати садибу і зняти пробу з давньої страви зі слив, зробленої власноруч.

На велоквесті під Полтавою готували страви автентичної української кухні

На велоквесті під Полтавою готували страви автентичної української кухні

На велоквесті під Полтавою готували страви автентичної української кухні

На велоквесті під Полтавою готували страви автентичної української кухні

Фото Юрія Репала

 

Loading...