«Я працюю піцейолою»: специфіка, переваги та недоліки професії

Автор: Юлія Шинкар, 1 серпня, 14:46

Фото: Піцейола розповідає про специфіку, переваги та недоліки професії


ЗМІСТ запускає нову рубрику про людей і їхні професії у сфері послуг. Ми поспілкувалися з піцейолою з 5-річним досвідом, який розповів, як він починав та про особливості його роботи.

Сергій Антипов працює піцейолою у піцерії Welcome pizza. За освітою він кухар-технолог. Після навчання пішов працювати за професією:

«В основному працював лише з піцою. І так уже приблизно 5-6 років і продовжую працювати піцейолою».

Кухар порекомендував піци у їхньому закладі

У закладі кухар працює з самого відкриття, тобто з вересня минулого року:

«Познайомився з шеф-кухарем, який навчав мене, а це він відкривав цей заклад і вже тут назначили мене шефом».

Сергій Антипов працює піцейолою вже 5 років

Проте за весь час Сергій Антипов змінив багато закладів.

«Раніше я був непосидючий, змінював часто заклади. У них працював 1-2 місяці і йшов на щось нове, бо завжди щось десь не влаштовувало: заробітна плата, графік, керівництво», – розповів кухар.

В один період кухар влаштувався в одну із місцевих піцерій, де і спробував себе у ролі піцейоли:

«Робота піцейоли загалом мені сподобалась. На початку здалося, що вона є легкою, а вже потім виявилося, що не дуже і легко. Після цього досвіду це все і розпочалось».

На думку Сергія Антипова, щоб працювати піцейолою важливою є витривалість. Оскільки працюєш на ногах по 12-14 годин в день. А влітку це робота в спеку біля печі. Всьому іншому можна навчитися, вважає кухар.

За освітою Сергій Антипов – кухар-технолог

«Загалом робота кухаря є не зовсім легкою. Як я уже говорив, цілий день на ногах. Плюс “запари”, коли багато людей. Але для кухарів, які хочуть цим займатися, це не важко, бо ти робиш те, що тобі подобається. Але якщо не подобається, то значить це не твоє», – поділився своєю думкою піцейола.

Серед плюсів своєї роботи Антипов виділив такі:

  • кухар ніколи не буває голодним;
  • достойна оплата праці, якщо працюєш у хорошому закладі.

Кухар ніколи не буде голодним, говорить піцейола

Але як і кожна робота його справа теж має свої мінуси. Піцейоло зазначив, що їх навіть більше ніж плюсів:

  • графік роботи від 12 до 14 годин;
  • цілий день працюєш на ногах;
  • важко працювати, бо спекотно;
  • після зміни болить голова, бо постійно працює під гулом витяжок;
  • рідко буваєш вдома.

Серед улюблених піц Сергій Антипов виділив «Піцу від шефа» та «Баварську».

«Піца від шефа – це гірчичний соус, три види м’яса, гриби, помідори, маринована цибуля і готова піца посипається італійськими травами», – розповів кухар.

Сергій Антипов говорить, що потрібно бути витривалим, аби працювати піцейолою

У майбутньому Сергій Антипов розглядає варіанти роботи у великому ресторані або відкрити свій заклад.

Нагадаємо, першою героїнею нашої рубрики стала майстриня депіляції Вікторія Андрущенко.

Опублікована: 1 серпня 2020


Коментарі

Від {{ com.user.name }} {{ com.user.lastname }}, {{ com.created_at }}
{{ com.content }}

Від {{ child.user.name }} {{ child.user.lastname }}, {{ child.created_at }}
{{ child.content }}



Зареєструйтесь, щоб мати можливість коментувати

Реєстрація