Не всі підприємці врахували зауваження й змінили вигляд літніх майданчиків на вулиці Соборності (ФОТО)

Автор: Вікторія Баберя, 17 травня, 17:54

Фото: Не всі підприємці врахували зауваження й змінили вигляд літніх майданчиків


У п’ятницю, 17 травня, ЗМІСТ пройшовся вулицею Соборності та перевірив, чи змінили підприємці вигляд літніх майданчиків своїх закладів відповідно до наданих раніше зауважень.

Пригадаємо, 7 травня, депутатська комісія з питань розміщення тимчасових і малих архітектурних форм перевіряла літні майданчики. Тоді виявилося, що багато підприємців встановили минулорічні масштабні конструкції з мінімальними змінами («може й не побачать»). За результатами інспекції, деяким з них зробили зауваження та висловили побажання, а деяким – Інспекція по контролю за благоустроєм вручила приписи на приведення майданчиків до ладу.

Аби оцінити сьогоднішню ситуацію, за коментарем звернулися до начальника Інспекції по контролю за благоустроєм Антона Тонконога:

«Ми Інспекцією пройшлися і побачили, що в більшості по всім моментам підприємці врахували зауваження. Деякі ж попросили ще 2-3 тижні для озеленення та інших моментів. Суттєвих порушень вже немає. "Галушка" також пообіцяла виправити порушення. Щодо тенту із лого Coca-Cola, то сказали, що до кінця червня зроблять власний логотип. Із "Muza-bar" було багато питань, але обіцяють, що приведуть до ладу. Працюємо».

Тож, давайте порівняємо вигляд «літок» «до» та «після».

Заклад: «Тот самый Барашек»

До Після
Вигляд літнього майданчика до  Вигляд літнього майданчика після

Що потрібно було змінити: зробити додаткові проходи, щоб візуально не виглядало суцільною огорожею.

 Зроблено:  додаткові проходи не з'явилися в огорожі.

 

Заклад: «Галушка»

До Після
 Вигляд літнього майданчика до Вигляд літнього майданчика після
Що потрібно було змінити: перекрити великий піддон озелененнями, а також перефарбувати в сірий колір, аби не кидався в очі. Також на тенті наявне лого Coca-Cola – потрібно або зафарбувати, або змінити покриття. Зроблено: піддон перефарбували, додали озеленення, лого ще залишилося, але до кінця червня перекриють новим знаком ресторану.

 

Заклад: «New York Street Pizza»

До Після
 Вигляд літнього майданчика до  Вигляд літнього майданчика після
Що потрібно було змінити: повністю не відповідав нормам і поданій раніше візуалізації. Майже суцільна теплична конструкція. Грубе порушення полягає в тому, що вікон і дверей не повинно було бути взагалі. Пандус розташований посередині майданчика – це підвищує ймовірність, що хтось перечепиться. Зроблено: прибрали вікна та двері (конструкція перестала бути схожою на теплицю).

 

Заклад: «Mafia» 

До Після
 Вигляд літнього майданчика до  Вигляд літнього майданчика після
Що потрібно було змінити: Не зовсім відповідав нормам і поданій раніше візуалізації. Два дерева «зашиті» повністю (немає 30 см від стовбура до майданчика), відсутнє озеленення; дуже високий піддон (не відповідає пожежним нормам), кут нахилу пандуса не відповідає нормам і не дає можливість заїхати на візку; суцільна конструкція огорожі. Зроблено: дерева так само «зашиті» повністю, піддон не понизили, озеленення не додали.

 

Заклад: «Muza-bar Club&Restaurant»

До Після
 Вигляд літнього майданчика до  Вигляд літнього майданчика після
Що потрібно було змінити: понизити піддон, прибрати столик, аби можна було заїхати візком на пандус, прибрати огорожу зі сторони пішохідної частини (оскільки є модульне озеленення), прибрати холодильник (оскільки біля майданчиків їх не дозволяють встановлювати) Зроблено: піддон не понизили, огорожу не прибрали, столик передвинули (але ввечері доставляють стільці таким чином, що на візку не заїдеш).

 

Заклад: «Джигіт»

До Після
Вигляд літнього майданчика до  Вигляд літнього майданчика після

Що потрібно було змінити: встановити пандус у межах піддону, залишити місце для дерева посередині майданчика (не менше 30 см від стовбура), поливати дерево, перефарбувати піддон у сірий колір.

 Зроблено: змінили розташування пандуса, дерево так само «зашите» повністю (обіцяли поливати), піддон не перефарбували.

 

Заклад: «BeerЛога»

До Після
Вигляд літнього майданчика до  Вигляд літнього майданчика після
Що потрібно було зробити: зробити в огорожі проходи посередині, аби не мало вигляд суцільної коробки; приховати отвори між піддоном та асфальтом.  Зроблено: не змінили нічого. 

 

Заклад: «Valber»

До Після
 Вигляд літнього майданчика до  Вигляд літнього майданчика після
Що потрібно було змінити: додати модульне озеленення. Зроблено: озелення не додали, але встановили піддон (проте не дуже високий).

 

Щодо тих закладів, де зауважень не було, то й вигляд літніх майданчиків залишився без змін.

  • «Тесно говоря»;
  • «Домінік»;
  • «Місцева кав'ярня»;
  • «Хвилинка».

Тесно говоря

Домінік

Місцева кав'ярня

Хвилинка

Опублікована: 17 травня 2019


Коментарі

Від {{ com.user.name }} {{ com.user.lastname }}, {{ com.created_at }}
{{ com.content }}

Від {{ child.user.name }} {{ child.user.lastname }}, {{ child.created_at }}
{{ child.content }}



Зареєструйтесь, щоб мати можливість коментувати

Реєстрація