Як працює полтавський «Франик» (ФОТО)

У центрі міста запрацювала кафе-пекарня, де подають свіжу випічку, сніданок Франка та інші страви.
Заклад знаходиться за адресою вул. Соборності, 20. Раніше тут були інші заклади, наприклад, «Тесто говоря», Basta. Для ребрендингу знадобилося два місяці, у травні запрацював новий проєкт «Франик». Власником якого є Дмитро Собакарь, а співвласником Дмитро Риман.

При створенні нового закладу надихнулися вусами Івана Франка:
«Ми хотіли якийсь логотип, який містив би в основі щось українське. І от на логотипі у нас вуса Франка. З попереднім проєктом не було проблем. Просто Полтава – місто, яке потребує щоразу щось нове», – каже Дмитро Риман.



Інтерʼєр розробляли в Івано-Франківську, робили за власним баченням. Зал наповнений макраме, вінками, кошиками ручної роботи. Інтер’єр доповнюють вазони із живими квітами та сухоцвіти:
«Усе створювалося для того, аби гостям було затишно. Тут все для комфорту, а не пафосу».



Гостям тут пропонують сніданки увесь день, обрати можна на будь-який смак: є яйця, ковбаски, салати також подають основні страви. У кафе пропонують випічку власного виробництва. Для створення кожного круасану потрібно два дні. Тут стверджують, що їх готують з італійського борошна, українського меду та молока і головне вершкове масло 82,5% жирності, яке добре чутно, коли куштуєте готовий круасан.


За словами Дмитра Римана, після відкриття зіштовхнулися із низкою проблем. Була нестача кадрів у всіх сферах. Все, що обговорювали до відкриття було даремним, а коли заклад відкрився все пішло не за планом:
«Ми зловили хаос і хейт від міста. Ми з цим погодилися, зараз є ця проблема у всій країні, що немає фахівців. Ми оновили і додали персонал через можливості, упростила меню, оплату, виклик офіціанта, тепер вони мають пейджери. Для ефективної роботи закладу на зміні працює не менше 15 людей».


Зараз це місце має попит. На відміну від інших проєктів, які раніше тут були, гості частіше відпочивають всередині, ніж на терасі. Дмитро Риман говорить, що це завдяки вдалим рішенням в інтер’єрі та затишній атмосфері.


Нагадаємо, раніше Дмитро Собакарь відкрив у будівлі колишнього фотосалону кав’ярню-пекарню. Будівля була занедбана, руйнувалася зсередини та ззовні. Ресторатор розповідав ЗМІСТу, що вони замінили вікна на дубові й повернули ошатність будівлі в інших деталях.
Завдяки цьому хочуть вберегти історичну споруду, де працював фотосалон й продовжать її життя у концепції закладу. Його символічно назвали «Фотограф».
Заклад відкрили для гостей 6 січня, репортаж з відкриття дивіться за посиланням.