Крафтовий сир і хліб: у Полтаві відкривають нову авторську кав’ярню

IMG_8356 copy

11 травня полтавців запрошують на відкриття кав’ярні з натуральними продуктами «Сир.Хліб.Крафт».

З десяток видів натуральних сирів полтавської сироварні «Козачка» та 5 видів свіжоспеченого хліба  уже можна придбати в кав’ярні «Сир.Хліб.Крафт» на вул. Соборності, 21. Також на офіційному відкритті закладу 11 травня пригощатимуть усім асортиментом продукції.

Продегустувати й купити в «Сир.Хліб.Крафт» можна не лише домашній сир, а й брі. Також можна придбати камамбер, кварк, м’який коров’ячий сир із чебрецем, халумі. У продажу кілька видів козячого сиру, моцарела, витяжні сири, густі питні йогурти, солона карамель, вершкове масло та масло Гхі, солодощі. Асортимент розширюватимуть продуктами колег із Полтавщини та всієї України.

«Поєднання хліба з насиченим сиром – ідеальний гурманський тандем. Правильна й смачна їжа. Хліб, круасани, пироги на натуральних заквасках прямо тут на місці пектиме моя подруга й власниця пекарні “Хліб-сіль” Даша Піменова», – розповідає сироварка та співвласниця «Сир.Хліб.Крафт» Тетяна Дядечко.

Співвласниці-сестри Тетяна Дядечко та Оксана Скок

Наразі «Сир.Хліб.Крафт» працює як магазин. Зовсім скоро тут облаштують кав’ярню, де гості насолоджуватимуться кавою, чаєм чи вином із сирними компліментами та дегустаційними сетами. У закладі відкриють й кулінарну студію для організації майстер-класів із виготовлення сирів й тематичних Днів народжень.

Будівля, де розміщується кав’ярня – історична й для крафтового закладу символічна. Тут був колись маєток поміщика Ляща, одного з перших найбільших власників продуктових магазинів Полтави. Для «Сир.Хліб.Крафт» приміщення всередині реставрували, щоб максимально зберегти автентичність. Тетяна Дядечко вірить, що доля дала їй змогу тут продовжувати втілювати разом із сестрою Оксаною місію сироварні «Козачка» – продавати землякам добрі крафтові продукти, які зробили руками з натуральної української сировини.

Довідка

Крафтовий (ремісничий) сир – це сир, що вироблений в невеликих кількостях, на маленьких сироварнях або домашніх господарствах із натуральної локальної сировини. При виготовленні крафтової продукції за мету ставлять якість.

Матеріал створений у рамках партнерства з Сироварнею «Козачка». Думки, виражені в цій публікації, відображають виключно точку зору автора і не завжди збігаються з позицією редакції.