Полтавська майстерня створила новий шоколад для ринку Великої Британії

Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Джерело – Meetty Chocolate

Meetty Chocolate розробила для ринку Великої Британії шоколад з апельсиновою та лавандовою оліями.

Шоколад Полтавщини вийшов на міжнародний рівень з унікальною пропозицією. Про це розповів співзасновник Meetty Chocolate Олексій Колчанов у коментарі AgroPortal.

Шоколадна майстерня – це сімейне виробництво братів Колчанових з Полтавщини. Бренд випускає продукти як для українського, так і для міжнародного ринку.

«Нещодавно з партнерами для ринку Великої Британії ми зробили шоколад з апельсиновою та лавандовою оліями. Таке поєднання там у попиті. Для українських споживачів взимку випустили молочний шоколад із сублімованим гранатом. Також робимо кроки до створення шоколадних драже з ягодами та горіхами», – каже Олексій Колчанов.

Підприємець також спостерігає стрімке зростання цін на какао-боби та какао-масло спричинило подорожчання продукції. Через це велика плитка шоколаду наразі коштує 280 грн.

Надалі шоколадна майстерня планує нарощувати обсяги виробництва.

ЗМІСТ писав про крафтові товари з Полтавщини. Зокрема, про компанію, що виготовляє український крафтовий продукт – крем-мед з різними смаками та інші продукти бджільництва. Зі слів виробників у виробництві використовують натуральні інгредієнти, а також мед з власної пасіки.

Родина Ольги та Олександра Осипенків з Полтави пропонують в якості подарунка в’ялені томати та сливи. Їх виготовляють і оливковій або кукурудзяній олії на вибір. За рецептурою додають сіль та спеції, часник, винний оцет. Також у родини крафтовиків можна придбати авторські соуси до м’яса. За вашим бажанням, підприємці підберуть вам подарунковий бокс у святковій коробці.

Окрім цього, полтавки створюють спеціальні лінійки солодощів для вегетаріанців і людей, які мають діабет або не переносять лактозу. Унікальність цього шоколаду полягає у трьох основних інгредієнтах: какао-бобах, какао-маслі холодного віджиму і неочищеному коричневому або березовому цукрі.

Stranger craft chocolate (Фото з сайту бренду)

Також на Полтавщині виробляють шоколад за технологією шоколад за технологією «bean to bar» (від какао-бобів до плитки шоколаду).