На Полтавщині відкрили музей звареного борщу

Фото з фейсбук-сторінки Олени Щербань
21 листопада в Опішні на базі етносадиби «Лялина Світлиця» заснували музей борщу, а також музей живого хліба та школу прядіння.
Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила фундаторка музеїв, етнологиня, докторка історичних наук, популяризаторка гастрономічної культури та засновниця садиби-музею «Лялина світлиця» Олена Щербань.
У сюжеті для телеканалу ICTV Олена Щербань розповіла, що існує понад тисяча різновидів українського борщу. Так, борщі бувають вітамінні, пісні, святкові. Серед давніх рецептів – чорний борщик зі сливами, різдвяний борщ з грушами, борщик з грибами, квасолею та риб’ячою ікрою, борщ із сушеною рибою. Також у своїй етносадибі Олена Щербань готує борщ з полуницею.
Нещодавно борщ занесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України. Етнологиня Олена Щербань долучилася до реєстрації борщу як національної страви.
