Перша раменна Полтави: чому доводиться працювати через день

Як працює перша раменна Полтави
Як працює перша раменна Полтави

Фото – Tonko/Instagram 

Майже тиждень у Полтаві заклад, де готують японський рамен. Попит виявився настільки великим, що команді доводиться працювати через день, аби встигнути наварити бульйону.


Як працює перша раменна, про солдаут у новому закладі та плани на майбутнє ЗМІСТу розповів власник закладу Tonko Олександр Бережний.

Перша раменна Полтави

В одному приміщенні поєднали дві кухні: раменну Tonko та заклад американського стрітфуду Tasty Tail:

«У нас можна спробувати американський та японський стрітфуд, а відвідувачі обирають, що до смаку. Ми варимо справжній японський рамен, бульйон для якого варимо близько 12 годин».

Перша раменна Полтави

Олександр Бережний говорить, що команда не очікувала такого попиту, тому зараз вимушені змінити графік роботи й працюють щодня. Наприклад, у понеділок, вівторок й середу готують бульйони та заготовки, щоб працювати решту днів для відвідувачів. З тими потужностями та кількістю працівників за день заклад може видати 400 чеків.

У зв’язку з технічними моментами до Нового року працюватимуть у такому графіку:

  • з 12:00 до 21:00
  • четвер – пʼятниця – субота – неділя.

Тому зараз постало питання розширення штату працівників, шеф Tonko активно шукає та запрошує кухарів в команду. Після цього графік налагодять та раменна почне працювати щодня й запустять доставку:

«Ми хотіли працювати на доставку з самого початку, але жива черга не дає це зробити. Ми раді кожному відвідувачі, але і самі не мали уявлення, що буде солдаут», – каже Олександр Бережний.

У меню є рамен зі свининою, курячий, рибний та свинний. Полтавці частіше замовляють перші дві позиції. Ціни у закладі:

Перша раменна Полтави: чому доводиться працювати через день

ЗМІСТ розповідав про паназійську кухню Полтави у закладі «Кипʼяток». Це дещо принципово нове на локальному гастрономічному ринку. Тут подають нові й нетипові страви, що не мають аналогів у місті. Її фішка – неординарність смаків, де умовна курка може бути незвичною і солодкою, гострою або кислою одночасно. Розмаїття смаків дозволяє кухарям поєднувати різні продукти та спеції, створюючи нові комбінації.