Полтавська мережа закладів «Франик» відкрила нову локацію у Києві

(Фото із соцмереж закладу)
У столиці відкрили четверту кафе-пекарню «Франик». Засновниками мережі є полтавські підприємці Дмитро Собакарь та Дмитро Риман.
Про відкриття кафе «Франик» стало відомо із соціальних мереж закладу.
Нову локацію відкрили наприкінці вересня за адресою: Русанівська набережна, 10. Приміщення закладу має великі панорамні вікна, столики під макраме, ігрову зону для дітей.
Гості можуть тут замовляти сніданки протягом всього дня. Також є страви на обід та вечерю. Окрім цього, можна скуштувати свіжу випічку, наприклад: круасани, сінабони, профітроль та власний хліб. Також тут вперше з початку відкриття мережі почали подавати піцу.




Раніше ЗМІСТ писав, що засновник закладу Дмитро Собакарь починав шлях підприємця в 2004 роців, має досвід у різних сферах. За роки роботи має декілька закладів у різних містах країни, зокрема у Києві:
«Усі хочуть вийти на столичний ринок, тому ми теж тут. Так працює будь-який формат, адже головне – це гарний продукт, який ви пропонуєте. Порівняно з Полтавою гості різняться менталітетом та рівнем доходу».
Серед проблем з якими зіштовхнувся підприємець під час відкриття закладів: нестача персоналу та проблеми пов’язані з повітряними тривогами. Тиску на столичному ринку Дмитро Собакарь не відчував, натомість каже, що конкуренція стимулює робити свій продукт краще.
Нагадаємо, що у 2023 році «Франик» відкрили у центрі Полтави. Там подають свіжу випічку, сніданок Франка та інші страви. Як працює кафе-пекарня дивіться за посиланням.
Додамо, що у Полтаві відкрили кав’ярню з прозорим обсмажуванням кави. 28 вересня у центрі Полтави розпочала роботу нова кав’ярня Batch, яка пропонує відвідувачам унікальну особливість – прозорий процес обсмажування кавового зерна.
Головна концепція Batch – відкритість процесу. Завдяки цьому інтер’єр має акцент: велике скло, за яким видно роботу обсмажчика.
«Ми почали з ідеї створити простір, де гості могли б не лише пити каву, а й бачити, як вона народжується – від зеленого зерна до готової чашки. Хотіли показати, що обсмажування – це не «секретна кухня», а частина культури, яку варто відкривати», – розповіли засновники.
Кав’ярня доступна для маломобільних груп населення: є обладнаний вхід, просторий зал та вбиральня з поручнями. За словами підприємця, це ростерія кави в їхній з партнерами мережі.