У Полтаві відкрили кав’ярню з прозорим обсмажуванням кави

Ескіз нового закладу
Ескіз нового закладу

Фото – Дмитро Собакар

28 вересня у центрі Полтави розпочала роботу нова кав’ярня Batch, яка пропонує відвідувачам унікальну особливість – прозорий процес обсмажування кавового зерна.

Про відкриття нового закладу 27 вересня повідомили у Village. Кав’ярню, розраховану на 30 посадкових місць, заснував полтавський ресторатор Дмитро Собакар.

Ескізи кав'ярні. Фото надав Дмитро Собакар

Головна концепція Batch відкритість процесу. Завдяки цьому інтер’єр має акцент: велике скло, за яким видно роботу обсмажчика.

«Ми почали з ідеї створити простір, де гості могли б не лише пити каву, а й бачити, як вона народжується – від зеленого зерна до готової чашки. Хотіли показати, що обсмажування – це не «секретна кухня», а частина культури, яку варто відкривати», – розповіли засновники. 

Кав’ярня доступна для маломобільних груп населення: є обладнаний вхід, просторий зал та вбиральня з поручнями. За словами підприємця, це ростерія кави в їхній з партнерами мережі. Планують закуповувати зелену каву та обсмажувати прямо в закладі, потім її продаватимуть на свої заклади й в цілому на ринок України.

Ескіз кав'ярні. Фото надав Дмитро Собакар

Нагадаємо, що до мережі закладів входять різні кав’ярні. Раніше Дмитро Собакарь відкрив у будівлі колишнього фотосалону кав’ярню-пекарню. Будівля була занедбана, руйнувалася зсередини та ззовні. Ресторатор розповідав ЗМІСТу, що вони замінили вікна на дубові й повернули ошатність будівлі в інших деталях.

Завдяки цьому хочуть вберегти історичну споруду, де працював фотосалон й продовжать її життя у концепції закладу. Його символічно назвали «Фотограф».

Завдяки цьому хочуть вберегти історичну споруду, де працював фотосалон й продовжать її життя у концепції закладу. Його символічно назвали «Фотограф».

Заклад відкрили для гостей 6 січня, репортаж з відкриття дивіться за посиланням.

Також додамо, що мережа функціонує у різних містах країни, наприклад, кафе-пекарн. «Франик» відкрили у центрі Полтави у 2023 році. Також заклад працює для відвідувачів у Києві за двома адресами. Як працює полтавський бізнес на столичному ринку читайте за посиланням.