Шість швидких та простих рецептів на цілий день 

Фабрика-кухня в Бучі
Фабрика-кухня в Бучі

Фото Полтавської ОВА

Сучасний світ вимагає постійного руху, через який ми не завжди встигаємо попіклуватися про власне тіло та забезпечити його енергією. Енергія – в їжі. Але часу на її приготування буває недостатньо.

Тому пропонуємо вам шість швидких та простих рецептів на кожну частину дня – сніданок, обід та вечерю. Щоб більше перед вами не було питання: “Що приготувати сьогодні?”.

Що приготувати на сніданок

Сніданок – це найважливіший прийом їжі, однак він не обов’язково повинен займати багато часу та бути складним. Пропонуємо рецепт яєчні у скибочках хлібу для різноманітного раціону. Приготування цього сніданку займе у вас 15 хвилин, рецепт розрахований на дві порції та має калорійність 190 кКал/100 г.

Для приготування яєчні у скибочках хлібу вам знадобиться:

  • Два курячих яйця
  • Дві скибки хліба
  • Зелень
  • Дрібка солі
  • 20 г вершкового масла.

Для початку змажте сковорідку вершковим маслом, дістаньте серединку у хлібі та підсмажте його до жовтої скоринки, потім вбийте у скибки хліба по одному яйцю, посоліть їх та додайте зелень. Смажте декілька хвилин.

Сніданок не обов’язково повинен починатися з соленої їжі, головне, щоб він був ситним та міг забезпечити вас енергією на першу половину дня. Якщо бажаєте розпочати день з чогось солодкого – пропонуємо вам рецепт бананових оладок.

Для приготування бананових оладок вам необхідно:

  • Один банан та одне яйце 
  • 50 г борошна
  • 2 г розпушувача та 5 г цукор
  • 30 мл молока 
  • олія для смаження 

Спочатку розімніть банан виделкою до стану пюре. Потім додайте до нього яйце, молоко, цукор та борошно з розпушувачем. Перемішайте до однорідної маси. Паралельно потрібно розігріти сковорідку з олією. Смажити оладки на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Подати до столу можна з йогуртом, сметаною або медом.

Якщо плануєте відвідати ресторан української кухні - разом з «Вертепом» ЗМІСТ розповідає, що таке comfort food, чим смачно пообідати або повечеряти в Полтаві і як ресторани можуть берегти традиції.

Що приготувати на обід

Обід повинен бути збалансованим та поживним, щоб забезпечити вас енергією на другу половину дня. Пропонуємо мав два рецепти простих обідів, які займуть 10-20 хвилин вашого часу. 

Паста з часником та оливковою олією

Для цього рецепту вам потрібні лише паста, два зубчики частинку, 2 столові ложки оливкової олії та спеції за смаком. За бажання ви можете додати до нього також білок – яйця або відварену курку.

Щоб приготувати:

  • Потрібно відварити пасту. 
  • Обсмажити подрібнений часник у оливковій олії.
  • Змішати пасту з олією та додати спецій або зелені за смаком.

М’ясні тефтелі з пюре

Можемо запропонувати також більш ситний обід. Його приготування потребує більше часу, однак він комбінує в собі і білки, вуглеводи та клітковину.

Для приготування м’ясних тефтель з пюре вам знадобиться:

  • 300 гр фаршу (яловичина або індичка)
  • Одне яйце.
  • Одна цибулина.
  • 500 гр картоплі.
  • 100 мл молока.
  • 30 гр вершкового масла.
  • 200 мл томатного соусу.

Щоб приготувати, змішайте фарш, яйце та нарізану цибулю, зформуйте з них кульки – це будуть тефтелі. Їх потрібно обсмажити та протушкувати у томатному соусі 15-20 хвилин. 

Для картопляного пюре відваріть 500 гр картоплі, почавіть її, додайте 100 мл молока та 30 грам вершкового масла. Подавайте разом з тефтелями.

Як створюють ексклюзивні смаки й що варто скуштувати аби познайомитися зі східними кухнями світу? ЗМІСТ розповідає спільно з «Кипʼятком» у новому гастрорепортажі про традиційний рамен, особливості супу фо і новинки у меню.

Що приготувати на вечерю

Вечеря – завершальний прийом їжі. тому він повинен бути легким, але поживним.  Пропонуємо вам на вибір два гарніри – паста та рис. Приготування обох страв займе у вас не більше 30 хвилин.

Паста з черрі та базиліком – підготуйте цільнозернову пасту, томати черрі, базилік, часник та оливкову олію.

Щоб приготувати вам необхідно:

  • Відварити пасту.
  • На сковорідці обсмажити черрі з часником близько 10 хвилин. 
  • Перемішати з пастою та додати базилік і оливкову олію.

Якщо на гарнір хочеться страву з круп, пропонуємо приготувати рис з куркою та грибами.

ілюстративне зображення

Для цього вам знадобляться рис, гриби, цибуля, соєвий соус та куряче філе.

Для приготування потрібно:

  • Відварити рис.
  • Обсмажити курку з грибами та цибулею до готовності
  • Додати до рису курку, гриби та цибулю і заправити соєвим соусом.

Смачного! У будь-яку частину дня!