Зігріваючі коктейлі та пряна випічка: топ-10 закладів Полтави, де подають осінні страви

Колаж ЗМІСТу

Полтавські кафе та кав’ярні почали готувати страви осіннього меню. Серед них – чаї та гарячі коктейлі, пряна кава, страви з гарбуза, а також осінні десерти.

ЗМІСТ публікує перелік 10 закладів, де можна спробувати осінні коктейлі, десерти та інші страви:

Кафе-пекарня «Франик» (вул. Соборності, 20)

До сезонного осіннього меню закладу увійшли чаї «Обліпиха-грейпфрут» і «Манго-жасмин»,  а також гарячі коктейлі: зігріваючий Апероль, франківський пунш із журавлиною, какао для дорослих.

Також кафе пропонує осінню випічку:

  • кошик з сиром та інжиром з листового тіста, сирною начинкою, малиновим кюлі та інжиром;
  • круасан «Яблучний штрудель» — хрусткий круасан подвійного запікання з мигдалевим кремом, карамельним яблуком, усипаний волоським горіхом;
  • кардамонова булочка — шматочки листового тіста з пудрою волоського горіху, вимочені у цукрово-кардамоновому сиропі.

Детально про заклад – за посиланням.

Кав’ярня Sherlock Coffee (вул. Соборності, 51 та вул. Європейська, 27/24)

До оновленого меню десертів закладу увійшла осіння випічка:

  • даніш із сиром;
  • малиновий чизкейк;
  • штрудель з малиною;
  • круасан фундуковий;
  • равлик з полуницею;
  • крафін з горіховою пастою.

Також для для пошановувачів шоколаду до сезонного меню додали брауні трьох видів – вишневий, мигдалевий, арахісово-карамельний.

Детально про заклад – за посиланням.

Ресторація «Вертеп» (вул. Соборності, 34)

У закладі підготували гарбузове меню, страви якого подаватимуть восени:

  • деруни з рваною свининою та гарбузовим соусом;
  • гарбузові палюшки з хрусткими гливами;
  • гарбузовий крем-суп з мисливськими ковбасками.

Детально про заклад – за посиланням.

Кав'ярня-ростерія 11/15 (вул. Стрітенська, 15)

Восени у закладі пропонують спробувати нові десерти:

  • сінабон з медом чи класичний;
  • маковий рулет;
  • тарт з грушею, сиром та медом;
  • боул з булгуром та куркою;
  • кіш з куркою та шпинатом.

Також є новинки серед напоїв: чай «Масала», гарбузові смузі, лате та матча-лате.

Детально про заклад – за посиланням.

Кав’ярня-пекарня «Фотограф» (вул. 1100-річчя Полтави, 3)

Восени заклад пропонує полтавцям спробувати авторські чаї: обліпихово-ромашковий з манго, журавлиново-агрусовий, чорничний з полтавським чебрецем.

Також в кав’ярні подають новий пиріг «Груша-пекан».

Детально про заклад – за посиланням.

Міське кафе «Чічіков» (вул. Соборності, 32)

Заклад підготував нові сезонні напої, серед них – чаї «Груша-Бузина», «Яблуко-Чорниця» й «Обліпиха-Апельсин». Також подаватимуть авторські коктейлі:

  • вершковий яблучний грог з корицею;
  • яблучний мартіні-пунш;
  • «Ромова Груша».

Детально про заклад – за посиланням.

Коктейлі

Кафе «Друзі» (вул. О. Бідного, 16 та вул. Є. Коновальця, 1Б)

Восени в закладі подаватимуть нові напої:

  • масала за оновленим рецептом;
  • фундукове какао;
  • матча «Білий шоколад»;
  • гарячий шоколад.

Детально про заклад – за посиланням.

Коктейлі

Кафе «Козацька броварня» (вул. Соборності, 21)

Щосезону заклад презентує нове меню. Восени полтавці зможуть скуштувати осінні страви:

  • хрусткий баклажан з кунжутним соусом;
  • салат з язиком та запеченими овочами;
  • гарбузовий крем-суп з лососем на кокосовому молоці;
  • хрусткі чебуреки з грибами у вершковому соусі;
  • дерун по-розбійницьки з поливкою із білих карпатських грибів;
  • карамельний баноффі.

Також подаватимуть зігріваючі напої. Це чай з лимоном та імбирем, чай з малиною та низка алкогольних напоїв:

  • козацький збитень зі світлим пивом, мигдалем та ананасовим соком;
  • вишневий збитень з темним пивом;
  • пивний смородиновий глінтвейн.

Детально про заклад – за посиланням.

Кав’ярня BENCH (вул. Котляревського, 21)

У меню закладу з’явилися осінні новинки: чизкейк «Гарбузовий чіз» та гречаний чай.

Детально заклад – за посиланням.

Кафе «Мрія» (вул. Котляревського, 6)

«Захотіли помістити вересень у торт»: восени в закладі подаватимуть новий десерт. Полтавці зможуть спробувати морквяний торт, який складається з морквяного бісквіта, крему та прошарків карамелі.

Детально про заклад – за посиланням.

Зауважимо, що перелік закладів може бути ширшим.

Нагадаємо, що протягом вересня в Полтаві відкрили нові заклади, в яких можна придбати різні напої, десерти та вуличну їжу. Дивіться перелік за посиланням.

Додамо, що в Полтаві планують розвивати локальну крафтову продукцію.

За даними центру «Дія. Бізнес», за три роки установу відвідали понад 33 тисячі людей. Працівники «Дія. Бізнес» влаштували 800 подій й опрацювали близько 10 тис. запитів щодо ведення бізнесу.

У наступному році в центрі хочуть розвивати цифровізацію, підтримку ветеранського бізнесу та популяризувати локальну крафтову продукцію. У «Дія.Бізнес» кажуть, що планують лишатися осередком для підприємців й організовувати навчальні програми для бізнесу в регіоні.